Duistere nachten (Amulet serie deel 2) van Eva Yarich

Belle

Gevangen in de klauwen van het kwaad bevind ik me in deze duistere nachtmerrie. Mijn hart hunkert naar Atlas en de kinderen, maar er is geen uitweg meer. Zal ik mezelf verliezen in de schaduwen die me omringen of zal ik de kracht vinden om te vechten voor de dingen die er toe doen en de liefde van mijn leven?

Atlas

Mijn hart huilt om de afwezigheid van Belle en mijn ziel schreeuwt om haar aanrakingen, maar waar is ze in hemelsnaam? Ik ga door een hel, maar ik ben bereid om de wereld plat te branden om haar terug te krijgen hier bij mij en de kinderen. De vraag is alleen hoever moet ik daarvoor gaan?

Eva Yarich is terug met een nieuw deel in de Amulet serie en pakt het verhaal daar op waar deel een is gestopt. Het verhaal is nog spannender geschreven dan het deel hiervoor en ik vraag me af hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen, maar ik bewonder haar ervoor. Tijdens het lezen bevond ik me meerdere malen op het puntje van mijn stoel en ik heb dit verhaal dan ook in een keer uitgelezen.

Belle en Atlas zijn door het einde van het eerste deel uit elkaar gehaald en je voelt bij beide de wanhoop en eigenlijk het verlies van hun geliefde, maar toch vinden ze beide de kracht om door te gaan. Belle bevind zich op de plek waarvoor ze was gevlucht voordat ze Atlas leerde kennen. Haar wanhoop en de wilskracht om door te vechten is zo sterk en zo mooi beschreven. Atlas daarin tegen is in staat om alles te vernietigen in de zoektocht naar antwoorden waar zijn geliefde Belle is gebleven. Hij moet zich sterk houden omdat er ook nog kinderen in het spel zijn die op hem rekenen. Ook zijn personage wordt zo sterk en krachtig omschreven dat je ook vanuit hem kan meevoelen naar wat er met hem gebeurd. Ik vind dat echt de kracht van deze schrijfster. Ook de bijpersonages uit deel 1 vinden hierin weer hun weg terug, maar we maken ook kennis met nieuwe personages die een net zo grote rol krijgen in het leven van de hoofdpersonages.

Ik kan niet teveel uitwijden in deze recensie omdat het vol zit met dingen die gebeurd zijn in deel een en ik wil niet teveel spoilen voor de mensen die deze serie nog willen lezen, maar ik vind dit zeker een aanrader als je op zoek bent naar een nieuw boek in het dark romance genre.

Ik wil Eva Yarich bedanken voor dit recensie – exemplaar en voor een plekje in de blogtour.

You might also like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *