Gekleurde nachten (Amulet serie deel 1) van Eva Yarich

Belle

Ik dacht dat we veilig waren en ik dacht dat ik alles voor elkaar had voor zover dat gaat met een eenjarige peuter. Miley’s veiligheid is altijd mijn prioriteit geweest, maar toch breng ik haar leven en dat van mij in gevaar om een man te redden die geen redding nodig had. Nu ben ik niet alleen op de vlucht voor mijn verleden, maar ook voor de man met zijn roofdierogen. Hoewel ik mezelf had voorgenomen om het nooit meer toe te laten heb ik nu geen andere keuze. Ik moet mezelf opnieuw onderdompelen in de duistere schaduwen waar ik zo wanhopig aan probeerde te ontsnappen.

Atlas

Een half jaar geleden had ik mijn leven perfect op orde, maar dat was voor ik erachter kwam dat ik een zevenjarige zoon heb. Nu ben ik zoekende naar een balans tussen het vaderschap en mijn taken in het genootschap. Wat er ook nog wel bij kon was een kleurenbom die dacht dat ze mij moest redden, maar mijn leven daarmee nog verder overhoop haalde. Kan ik hier tussen een balans vinden?

Eva Yarich heeft een hele fijne schrijfstijl die me van het begin tot het einde geboeid wist te houden in dit dark romance verhaal. Ze heeft van alles in het verhaal gestopt van spanning tot (vurige) aantrekkingskracht tussen de personages. Haar manier van schrijven is beeldend en de personages komen ook tot leven voor je ogen.

Belle is een jonge vrouw die al het nodige heeft meegemaakt en toch waagt ze haar leven voor een vreemde man, die eigenlijk haar hulp helemaal niet nodig heeft. Ze werkt zichzelf hierdoor nog meer in de problemen en je voelt de spanningen die ze meemaakt. Atlas is de man in kwestie de werd gered door Belle, maar daar niet op zat te wachten. Nu heeft hij namelijk nog een los eindje in zijn leven die hij er niet bij kan gebruiken. Zeker niet in de wereld waarin hij leeft. Vanaf het eerste moment voel je al een klik tussen de personages, maaar je merkt ook aan veel dingen dat er geheimen tussen hun in staan die ze niet makkelijk vrij geven. Hun band wordt steeds meer opgebouwd en de aantrekkingskracht tot elkaar wordt steeds moeilijker te ontkennen. Ik hou van de dynamiek die niet alleen beschreven wordt tussen de hoofdpersonages, maar ook door de personages erom heen die een grote rol hebben in hun leven.

Op het einde van het verhaal kwam er een cliffhanger die je niet te lang wilt laten rusten. Dus zorg dat je deel twee bij de hand hebt. Ik ben echt heel erg benieuwd naar wat het volgende deel in het leven van Atlas en Belle gaat brengen. Eva Yarich is met dit boek gedubeteerd, maar eigenlijk zou je dat niet zeggen.

You might also like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *